Afbeelding
16 nov 17
16 nov 17
Vacature: Sophie in 't Veld zoekt per 29 januari 2018 stagiair(e)

Sophie in 't Veld, delegatieleider van de Europese D66-delegatie en eerste vicevoorzitter van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), is op zoek naar een stagiair(e) per 29 januari 2018 om voor vijf maanden haar kantoor in het Europees Parlement in Brussel te versterken.

Wie zoeken we?

Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling. Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk. Je bent iemand met een flinke dosis zelfstandigheid, maar werkt ook graag samen en je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben je boven dat alles gemotiveerd en enthousiast, maatschappelijk betrokken en politiek geïnteresseerd? Dan zoeken we jou!

Bij voorkeur zit je in het (voor-)laatste jaar van een studie die raakvlakken heeft met de politieke en internationale werkomgeving hier. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is vereist, goed kunnen schrijven is een pré en affiniteit met D66 uiteraard een must.

Wat zijn je taken?

Als stagiair(e) ondersteun je Sophie in 't Veld en haar medewerkers bij allerlei werkzaamheden. De onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn uiteenlopend: van privacy tot migratie, en van grondrechten tot Brexit. Je zult je inhoudelijk verdiepen in een aantal beleidsterreinen, briefings schrijven, stemgedrag checken en onder meer verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen van belangstellenden, het organiseren van seminars en het begeleiden van de ALDE EU-jongerenweek.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring in een internationale werkomgeving. Werken in een van de Europese instellingen was wellicht nog nooit zo spannend en boeiend als nu. Er is tijdens je stage volop ruimte om zo veel mogelijk indrukken van het Europees Parlement op te doen en de tijdens je studie opgedane kennis te verruimen en verrijken met ervaringen in de praktijk.

Aan de stage is een stagevergoeding verbonden.

Solliciteren?

Denk je dat jij aan het profiel voldoet en kun je niet wachten om van 29 januari t/m 13 juli 2018 bij ons op kantoor in het Europees Parlement deze functie te vervullen? Stuur dan uiterlijk maandag 11 december om 12h00 je motivatiebrief en CV naar sylvia.heerbaart@ep.europa.eu, t.a.v. Sylvia Heerbaart, o.v.v. Sollicitatie NAAM, je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 20 december in Brussel. Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Stijn ter Heerdt via telefoonnummer +32 228 477 96.

print