Afbeelding
10 jun 20
10 jun 20
Vacature: Sophie in 't Veld zoekt per 1 oktober 2020 stagiair(e)

Sophie in 't Veld, Europarlementariër en delegatieleider van de Europese D66-delegatie, is op zoek naar een stagiair(e) per 1 oktober 2020 om voor 5 maanden haar kantoor in het Europees Parlement in Brussel te versterken.

Belangrijk: voorbehoud covid-19 situatie

Deze stage is vooralsnog onder voorbehoud van de geldende COVID-bepalingen van het Europees Parlement. Op dit moment gelden er beperkingen met betrekking tot de fysieke bezetting van de kantoorruimtes. Enkel als deze beperkingen in de komende maanden worden versoepeld, is deze stage mogelijk. Om onze stagiair(e) de nodige ervaring en kennis aan te bieden vinden wij een fysieke aanwezigheid van meerdere dagen per week in het Europees parlement namelijk noodzakelijk. Voor deze vacature zullen we daarom vooralsnog alleen overgaan tot het opstellen van een short list van kandidaten op basis van de ingestuurde curricula vitae en motivatiebrieven. Na het zomerreces zullen wij de situatie opnieuw beoordelen en contact opnemen met de geselecteerde kandidaten. Sollicitatiegesprekken zouden dan eventueel kunnen plaats vinden in de laatste week van augustus of de eerste week van september.

Wie zoeken we?

Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling. Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk. Je bent iemand met een flinke dosis zelfstandigheid, maar werkt ook graag samen en je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben je boven dat alles gemotiveerd en enthousiast, maatschappelijk betrokken en politiek geïnteresseerd? Dan zoeken we jou!

Bij voorkeur zit je in het (voor-)laatste jaar van een studie en heb je interesse in de politieke en internationale werkomgeving hier. Verdere activiteiten naast je studie waarin jouw organisatietalent en creativiteit tot uiting komen, worden gewaardeerd. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is vereist, goed kunnen schrijven is een pré, een progressieve kijk op Europa uiteraard een must.

Wat zijn je taken?

Als stagiair(e) ondersteun je Sophie in 't Veld en haar medewerkers bij allerlei werkzaamheden. De onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn uiteenlopend: van privacy tot migratie, en van de rechtsstaat en grondrechten tot de toekomstige relatie met het VK. Je zult je inhoudelijk verdiepen in een aantal beleidsterreinen, briefings schrijven, stemgedrag checken en onder meer verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen van belangstellenden, het organiseren van seminars en het begeleiden van de Renew Europe jongerenweek (onder voorbehoud van de covid-19 maatregelen).

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring in een internationale werkomgeving. Werken in een van de Europese instellingen was wellicht nog nooit zo spannend en boeiend als nu. Er is tijdens je stage volop ruimte om zo veel mogelijk indrukken van het Europees Parlement op te doen en de tijdens je studie opgedane kennis te verruimen en verrijken met ervaringen in de praktijk. Je draait volop mee met ons team, daarom is er helaas geen mogelijkheid de stage te combineren met onderzoek of het schrijven van een scriptie.

Bij de D66-delegatie zijn een inclusieve werkvloer en diversiteit onder medewerkers belangrijk. Aan de stage is een stagevergoeding van 1.339 € per maand verbonden.

Solliciteren?

Denk je dat jij aan het profiel voldoet en kun je niet wachten om bij ons op kantoor in het Europees Parlement deze functie te vervullen? Stuur dan uiterlijk donderdag 9 juli om 15h00 je motivatiebrief en CV naar sylvia.heerbaart@ep.europa.eu, t.a.v. Sylvia Heerbaart, o.v.v. Sollicitatie NAAM. Voor meer informatie en eventuele vragen over de stage kan je tevens contact opnemen via hetzelfde adres.

print