Afbeelding
14 nov 19
14 nov 19
Sophie in 't Veld zoekt per 27 januari een stagiair(e)

Sophie in 't Veld, Europarlementariër en delegatieleider van de Europese D66-delegatie, is op zoek naar een stagiair(e) per 27 januari 2020 om voor 5 maanden haar kantoor in het Europees Parlement in Brussel te versterken.

Wie zoeken we?

Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling. Je bent flexibel en je kunt goed omgaan met veranderlijke werk- en tijdsdruk. Je bent iemand met een flinke dosis zelfstandigheid, maar werkt ook graag samen en je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben je boven dat alles gemotiveerd en enthousiast, maatschappelijk betrokken en politiek geïnteresseerd? Dan zoeken we jou!

Bij voorkeur zit je in het (voor-)laatste jaar van een studie en heb je interesse in de politieke en internationale werkomgeving hier. Verdere activiteiten naast je studie waarin jouw organisatietalent en creativiteit tot uiting komen, worden gewaardeerd. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is vereist, goed kunnen schrijven is een pré, een progressieve kijk op Europa uiteraard een must.

Wat zijn je taken?

Als stagiair(e) ondersteun je Sophie in 't Veld en haar medewerkers bij allerlei werkzaamheden. De onderwerpen waar je je mee bezig houdt zijn uiteenlopend: van privacy tot migratie, en van grondrechten tot klimaat. Je zult je inhoudelijk verdiepen in een aantal beleidsterreinen, briefings schrijven, stemgedrag checken en onder meer verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen van belangstellenden, het organiseren van seminars en het begeleiden van de RENEW EU-jongerenweek.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring in een internationale werkomgeving. Werken in een van de Europese instellingen was wellicht nog nooit zo spannend en boeiend als nu. Er is tijdens je stage volop ruimte om zo veel mogelijk indrukken van het Europees Parlement op te doen en de tijdens je studie opgedane kennis te verruimen en verrijken met ervaringen in de praktijk.

Aan de stage is eveneens een stagevergoeding van 1.300€ per maand verbonden.

Solliciteren?

Denk je dat jij aan het profiel voldoet en kun je niet wachten om vanaf 27 januari 5 maanden bij ons op kantoor in het Europees Parlement deze functie te vervullen? Stuur dan uiterlijk woensdag 4 december om 15h00 je motivatiebrief en CV naar sylvia.heerbaart@ep.europa.eu, t.a.v. Sylvia Heerbaart, o.v.v. Sollicitatie NAAM, je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons of je wordt uitgenodigd voor een gesprek op vrijdag 13 december 2019 in Brussel. Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met Stijn ter Heerdt of Leonhard den Hertog via telefoonnummer +32 228 45796.

print