Afbeelding
23 jun 17
23 jun 17
Sophie In 't Veld bezoekt Gay Pride Parijs

D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld loopt zaterdag mee met de Marche des Fiertés, de Gay Pride in Parijs die dit jaar 40 jaar bestaat. Ze neemt deel aan de pride op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, samen met o.a. vertegenwoordigers van het COC, Roze in Blauw lid en politiewoordvoerder Ellie Lust en Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn.

In 't Veld: "We vieren in Parijs de liefde, maar ook de nieuwe progressieve pro-Europese Franse koers. Toen in 2013 het homohuwelijk in Frankrijk werd ingevoerd, ging dat gepaard met hevige protesten vanuit kerkelijke, conservatieve en extreemrechtse hoek, waaronder Front National. Een van de eerste daden van de nieuwe president Macron is het opnemen van LHBTI-vluchtelingen uit Tsjetsjenië. Dat is een stevig politiek signaal. Tijdens de Pride in Parijs vieren we de open, inclusieve en diverse samenleving. Daar ben ik trots op, als Nederlander en als Europeaan."

Europese identiteit
D66 blijft zich inzetten voor gelijke rechten, wereldwijd. In het Europees Parlement lanceerde In 't Veld onlangs de campagne #valuesfirst van ALDE, de Europese liberale fractie, om aandacht te vragen voor gedeelde waarden in Europa. In 't Veld: "Homofobie en discriminatie zijn nog steeds aan de orde van de dag. Europa is gebouwd op gelijkheid, diversiteit en tolerantie. Dát zijn onze gedeelde waarden, en daar moeten we voor staan. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zonder angst voor discriminatie of geweld."

Voorafgaand aan de pride gaat In 't Veld in gesprek met Franse LHBTI-organisaties, waaronder een organisatie die zich inzet voor de rechten van LHBTI-vluchtelingen. Ook ontmoet zij LHBTI-activisten van La République En Marche!.

print