Afbeelding
08 sep 17
08 sep 17
Nieuw boek: Een Europees ID

Dinsdag 19 september verschijnt:

 

Een Europees ID

van

Sophie in ’t Veld

 

In het tijdperk van Trump, Brexit, Google, terrorisme en vluchtelingenstromen gaat politiek steeds vaker over identiteit. De vertrouwde sociale en politieke orde wordt razendsnel en ingrijpend door elkaar geschud. In die turbulentie zoeken mensen houvast in nationale symboliek. Maar Europa is al veel meer onderdeel van onze identiteit dan we denken.

Europese politiek gaat over waarden en morele keuzes. Racisme op het internet: vrijheid van meningsuiting of strafbare hatespeech? Kunnen vluchtelingenkinderen in detentie met hun ouders? Mag EU-subsidie voor stamcelonderzoek? Deze vragen lenen zich niet voor technocratische onderhandelingen tussen nationale regeringen.

Ironisch genoeg erkennen juist anti-EU-partijen Europa allang als waardegemeenschap. Ze kiezen bewust de EU als platform voor hun nationalistische, xenofobe, reactionaire agenda. Hoog tijd dat ook de andere stemmen zich laten horen. Europese waarden zijn de waarborg voor onze manier van leven. Europa staat voor pluralisme, vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Dat is wie we zijn.

Als Europarlementariër geeft Sophie in ’t Veld graag een inkijkje in de politieke arena waar de Europese waardegemeenschap gestalte krijgt.

Op zaterdag 23 september zal Een Europees ID gepresenteerd worden. Klik hier voor meer informatie.

print