Afbeelding
03 sep 18
03 sep 18
Akkoord over nieuw Europees Pensioenspaarproduct

De commissie economische zaken van het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over PEPP, een nieuw Europees pensioenspaarproduct. Rapporteur op dit onderwerp Sophie in ‘t Veld is blij met deze stap en ziet ernaar uit, om het voorstel aangenomen te krijgen bij de plenaire stemming in Straatsburg.

 

Goed voor individuele spaarders

Lang niet ieder land heeft zijn pensioenvoorzieningen op orde. Een nieuwe optie om op Europees niveau en met Europees toezicht, pensioen op te bouwen, is goed nieuws voor individuele spaarders in die landen. Die mensen zijn niet meer overgeleverd aan cowboys op de markt, maar kunnen hun geld stallen bij een professionele aanbieder die voldoet aan de strenge Europese regels.

 

In ‘t Veld: “Een goed pensioen is voor iedereen in Europa van groot belang, maar lang niet vanzelfsprekend. Met PEPP komt er in heel Europa de mogelijkheid om veilig en voorspelbaar voor je pensioen te sparen”

 

Ook voor spaarders die op verschillende plaatsen in Europa hun brood verdienen is een potje dat altijd met hen meereist een prettige optie. 

 

Kansen voor Nederlandse aanbieders

De sector van Nederlandse financiële bedrijven behoort tot de sterkste van Europa. PEPP biedt mooie kansen voor Nederlandse bedrijven om nieuwe markten te bedienen in Europa.

print