Afbeelding
09 mei 17
09 mei 17
Vacature persstagiair(e) D66 Europees Parlement per 28 augustus 2017

Als persstagiair(e) werk je op nationaal en Europees niveau aan de zichtbaarheid van de vier D66-Europarlementariërs: Sophie in ’t Veld, Gerben-Jan Gerbrandy, Marietje Schaake en Matthijs van Miltenburg. Een uitdagende functie in een internationale werkomgeving op het snijvlak van communicatie en politiek.

Functieomschrijving
Als stagiair(e) persvoorlichting bied je algemene ondersteuning aan de persvoorlichter. Je schrijft persberichten, opiniestukken en blogs en plant interviews in. Daarnaast zorg je ervoor dat de website van D66 Europa en de websites van Sophie in ’t Veld en Gerben-Jan Gerbrandy up-to-date zijn. Op het gebied van social media bied je ook ondersteuning.

We zijn op zoek naar iemand die in het laatste jaar van zijn/haar studie zit of onlangs afgestudeerd is. Een achtergrond in de journalistiek of communicatiewetenschappen is een pré. Een geschikte kandidaat is nieuwsgierig, zelfstandig en nauwkeurig. Iemand die goed kan schrijven, de Engelse taal uitstekend beheerst en actief meedenkt over de positionering van de vier Europarlementariërs, zowel in tekst als beeld.

Functie-eisen
Van onze toekomstige persstagiair(e) vragen wij in ieder geval:

  • Flexibiliteit
  • Communicatie vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
  • Enthousiast en initiatiefrijk
  • Snel kunnen schakelen
  • Pragmatisch en oplossingsgericht
  • Politieke interesse/affiniteit
  • HBO/WO werk- en denkniveau

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling betreft een stageovereenkomst met ingang van 28 augustus 2017, voor 40 uur per week met looptijd van vijf maanden. Aan deze stage is een stagevergoeding verbonden. Je bent werkzaam in het Europees Parlement in Brussel.

Solliciteren
Heb je interesse in deze functie? Wij ontvangen graag voor donderdag 1 juni 12:00 uur jouw motivatiebrief en CV op het volgende adres: anneruth.schussler@ep.europa.eu. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 16 juni 2017 in Brussel.

Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Anne Ruth Schussler (persvoorlichter) via anneruth.schussler@ep.europa.eu of telefonisch: +32 484 20 15 18.

 

print