Afbeelding
08 mei 17
08 mei 17
D66 feliciteert president Macron: "Geweldig dat het optimisme wint!"

D66-leider Alexander Pechtold en D66-Europarlementariër Sophie In 't Veld zijn verheugd dat Emmanuel Macron is gekozen tot de nieuwe president van Frankrijk. Pechtold: "Felicitaties voor Emmanuel Macron! Geweldig dat na Nederland ook in Frankrijk de boodschap van het optimisme wint."

Europese lente
Volgens de D66'ers is het goed nieuws voor Frankrijk én Europa. In 't Veld: "D66 bewees het al eerder: met een pro-Europese boodschap kun je verkiezingen winnen. We zagen het al in Nederland, Oostenrijk en nu ook in Frankrijk. Er tekent zich een nieuwe beweging af. Een progressieve, pro-Europese lente."

Verbinden
Macron staat nu voor de moeilijke taak het verdeelde Frankrijk een gedeelde toekomst te geven. Pechtold: "Ik zie uit naar Macrons presidentschap en hoop dat hij er met zijn partij En Marche! in slaagt vanuit het midden de verbinding te zoeken met andere partijen. Zodat zoveel mogelijk Fransen zich de komende jaren achter hem zullen scharen om Frankrijk én Europa te hervormen."

Europa hervormen
In het Europees Parlement werkt D66 nauw samen met de Europarlementariërs van En Marche!, de beweging van Macron. In 't Veld: "Wat ons bindt, is de wens voor een democratisch en slagvaardig Europa. Maar wat ons óók bindt, is het besef dat Europa alleen slagvaardig kan zijn als we hervormen. Europa moet en kan beter. Daar zetten D66 en En Marche! zich de komende jaren vanuit het Europees Parlement voor in."

 

print